maandag 31 mei 2010

Eén voor één voorstellen.

De laatste paar dagen verlaat Yara uit zichzelf de werpkist. Als het kleine spul ligt te slapen gaat ze er wel eens uit om wat rond te snuffelen in de kamer of in de tuin. Na verloop van tijd gaat ze uit zichzelf weer terug en als ze een van de kleintjes hoort piepen dan is ze er helemaal snel weer bij.

Ze vindt het ook steeds beter als we een van de pups even op schoot nemen, maar ze blijft de boel in de gaten houden.
Omdat de kleintjes nu een week oud zijn en omdat Yara er nu wat minder moeite mee heeft dat we de pups oppakken vond ik dat de tijd gelomen is om de ze één voor één voor te stellen. (En ook bij het maken van deze foto's zat Yara er met haar neus bovenop.)

Zoals in het geboortebericht te lezen was hebben we de volgende namen bedacht: Amber, Anoes, Anne, Abbie en Alex. Welke pup welke naam krijgt weten we nu nog niet, alleen bij Alex natuurlijk. Daarom "noemen" we ze bij de kleur van het bandje.


Dit is het "rode" teefje. Als eerste geboren en de kleinste van het stel. Bij de geboorte woog ze 175 gr. en gisteravond 307 gr. Ik vind het een erg dapper ding tussen haar grotere zussen en broer. Ze is helemaal zwart.
Dit is het "rose" teefje. Bij de geboorte woog ze 197 gr. en nu al 349 gr. Ze heeft nu nog wat wit op twee teentjes van haar rechter achterpootje, maar dat zal uiteindelijk wel verdwijnen denk ik.
Dit is de "blauwe" reu, met natuurlijk de naam Alex. Alex woog bij de geboorte 201 gr. en nu 375 gr. Hij heeft een witte borstvlek.
Alex was de grootste en sterkste in het begin en had van mij al de bijnaam "de bulldozer" gekregen. Op zoek naar melk drukte hij zijn zusjes zo aan de kant. Maar inmiddels kunnen de anderen er ook wat van.

Dit is het "groene" teefje. Dit dametje woog bij de geboorte 190 gr. en nu 389 gr. Ze heeft haar geboortegewicht al verdubbeld. Ze heeft een klein wit borstvlekje en iets wit op de middelste twee teentjes van haar rechter voorpootje. Maar of dat ook blijft?

En dan de laatste in de rij, het "oranje" teefje. Zij woog bij de geboorte 190 gr. en weegt nu al 392 gr. Ook dit dametje heeft haar geboortegewicht al verdubbeld. Ze is helemaal zwart.


En dan nog twee foto's omdat ik ze zo leuk vind.



Kijk nou toch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten