woensdag 12 mei 2010

Welkom!

Welkom op het blog over ons Markiesje Yara!

Yara is geboren als Yentl Ulysse van Troppelhuysen. Wij hebben haar gekregen eind mei 2008.
Ze is heel lief, vrolijk, enthousiast, aanhankelijk, intelligent en mooi.


Wij zijn: mijn man Niels, onze drie dochters Tessa, Nikky en Liza en ik. En natuurlijk, de kat van Tessa: Hero. Yara en Hero zijn dikke vrienden!



Op 24 maart en ook op 26 maart (haar verjaardag) is Yara gedekt door Youngman Yaffah van de Walewoefjes, beter bekend als Max.

Vandaag is Yara op de kop af zeven weken drachtig en heeft dus nog ca. twee weken te gaan.
Het is ook goed zichtbaar. Haar rug is veel breder, bol buikje.
Tot ca. vijf weken verliep het allemaal prima. Toen begon ze echter over te geven en kreeg ze diarree. Met medicijnen van de dierenarts was het overgeven snel over, en de diarree ook, totdat deze medicijnen (soort norit voor dieren) op waren..... toen begon het weer. We zijn nu twee weken verder, en het is nog niet over. Nog een ander - natuurlijk middel - geprobeerd, dat leek iets te helpen, maar nu ook niet meer.

Dus gisteren zijn we opnieuw naar de dierenarts gegaan. Er is een echo gemaakt om te kijken of ze wel echt drachtig is en dat het geen baarmoederontsteking is. Nou, er waren twee pups duidelijk in beeld, en misschien ook een derde, de hartjes klopten en ze bewogen! Dus dat was prachtig!

De dierenarts gaat er van uit dat de zwangerschapshormonen ook de diarree veroorzaken. Dat schijnt wel een enkele keer meer voor te komen. Dus ik heb rondgebeld en gegoogeled want het lijkt me toch beter voor haar en de pups dat ze geen diarree heeft. Je vraagt je toch af of ze dan wel genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen.

Uiteindelijk heb ik "Spat" (groothandel gespecialiseerd in bijna alles wat een fokker nodig kan hebben) gebeld. Zij kende dit probleem wel en ze had ook advies voor me wat ik Yara het beste kan geven om de diarree te stoppen. Ik heb het besteld, het zal vrijdag wel hier zijn. Ben benieuwd. Tot die tijd geef ik haar toch nog maar even de 'norit' van de dierenarts.

Gelukkig eet ze wel goed. En verder doet ze het prima. Ze is wel wat veranderd in gedrag, rustiger en ze slaapt veel. (gelijk heeft ze)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten